Kunstutstilling; "Verken Fugl eller Fisk - i et hav av plast"

Festivalkunstnerene; Kari Prestgaard og Astor Andersen.

Mellomrød Gård.

Festivalkunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen utforsker hvilke muligheter som ligger i plastsøppel som kunstmateriale.

På utstillingen "Verken Fugl eller Fisk - i et hav av plast" på Mellomrød Gård vises et utvalg arbeider fra ulike perioder siden kunstnerduoens begynnelse i 2010, samt trykk fra den populære serien fargerike fugler og fisker laget sammen med skoleelever på turné med Den kulturelle skolesekken. Det blir også debut på en helt ny serie bilder kalt "Coca-Cola Roadkill".

Dette er pop art collager med flate, overkjørte Cola-bokser som kunstnerne har samlet langs grøftekanter og i parkeringsplasser over flere år. Prestgaard/Andersen samarbeider med UNICEF og gir 10% av salgssummen fra DKS-arbeider som blir solgt under utstillingen.

Toppskarv, 6. klasse ved Gokstad skole, 2017. Foto Prestgaard/Andersen Hegre, 6. klasse ved Fevang skole, 2017. Foto Prestgaard/Andersen

Toppskarv, 6. klasse ved Gokstad skole, 2017. Foto Prestgaard/Andersen
Hegre, 6. klasse ved Fevang skole, 2017. Foto Prestgaard/Andersen

Janne Lepperød