CONSORTIUM VOCALE - SYNGER I BRUDDET OG I KIRKEN.

 
pHlywPtA.jpg
 
 

Consortium Vocale Oslo er et mannsensemble tilknyttet Oslo domkirke, dannet i 1985. Siden 1998 har gruppen spesialisert seg på gregoriansk sang under ledelse av Alexander M. Schweitzer og har under hans veiledning fordypet seg i paleografiske studier av middelaldermanuskripter, i de teologisk-åndelige aspektene ved det gregorianske repertoaret og i tolkningen av dette repertoaret etter semiologiske prinsipper.

Samarbeidet med Schweitzer har ført til en rekke opptredener i Norge og Europa. Virksomheten har de siste årene omfattet konserter i Norge, Sveits, Tyskland, Ungarn, Belgia, Slovakia, Italia og Hellas og samarbeid med blant andre Trio Mediæval, Berit Opheim og Kåre Nordstoga. Consortium Vocale Oslo har sammen med Alexander M. Schweitzer gitt ut syv CD-er med gregoriansk sang: Laus mea Dominus(ASV Gaudeamus, 2002), Exaudiam eum(2L, 2007), Vultum tuum(EOS Verlag, 2008), Resurrexi(EOS Verlag, 2013), Salvum me fecit(EOS Verlag, 2016), Historia Sancti Olavi(Lawo, 2016) og Mirabilia fecit Dominus(EOS Verlag, 2016).

FRILUFTSGUDSTJENESTE I BRUDDET.

Søndag 4. august. kl. 11.00

Consortium Vocale Oslo synger under Friluftsgudstjenesten i Bruddet på Brøtsø søndag 4. august kl. 11.00.

KULTURKIRKE I TJØME KIRKE

Søndag 4. august. kl. 17.00

Consortium Vocale Oslo synger under “Kulturkirken” i Tjøme kirke.

 
Janne Lepperød