PECHAKUCHA PÅ MELLOMRØD GÅRD

Mellomrød gård. 4. august. kl. 15.00

Klimatilpasning: Hva skal vi tilpasse oss til?

Inger Hanssen-Bauer

Norsk klimaservicesenter (KSS) er et samarbeid mellom Meteorologisk Institutt, Norges vassdrags og energidirektorat, NORCE og Bjerknessenteret for klimaforskning. KSS’ hovedformål er å gi beslutningstakere i Norge relevant informasjon om klimaendringer som grunnlag for klimatilpasning. Senteret har utarbeidet både omfattende vitenskapelige klimarapporter for Norge og kortfattede «Klimaprofiler» for hvert fylke. Klimaprofilene er utviklet i samarbeid med brukere i fylke, fylkeskommuner og kommuner, som et verktøy for overordnet klimatilpasning.   

Inger Hanssen-Bauer har ledet senteret i en oppbygningsfase fra 2013 til 2019. På Grønn Øy vil hun snakke om hvilke klimautfordringer vi i Norge vil stå overfor fremover i dette århundret.   

Inger Hanssen-Bauer vil gjennom sitt innlegg gi en introduksjon til klimautfordringene og derved sette i perspektiv de innleggene som vil får høre i PechaKuchaèn

Inger Hanssen-Bauer.jpg

ØKOTURISME

Berit Norheim- Aktiv Fritid


Berit var tidlig ute med sin miljøprofil og valgte som første aktivitetsarrangør i Sør Norge og bli sertifisert under Norsk
Økoturisme.Firmaet har 20 års jubileum i 2019. De tilbyr sykkelturer, klatrepark, Via Ferrata, hengekøyepark og økologisk matservering i en
stemningsfull Gamme.Aktivitetene tilpasses det allerede spennende området/naturen de har på sitt eget sted, Base Camp i strandsonen på vakre Tjøme med Færder Nasjonalpark som nærmeste nabo.

Hengekøye Berit og Kita.JPG

Anders Selstrøm Moe

Klimafestivalen §112

Klimafestivalen § 112 foregår i januar hvert år, som en påminnelse om at det nye året skal bli et år for enda sterkere klimahandling. Den ble arrangert første gang i januar 2015, og har vokst jevnt siden. I 2019 arrangerte Klimafestivalen §112 og Oslo Europeisk Miljøhovedstad felles åpningshelg på SALT i Oslo. Over 10.000 mennesker deltok på åpningshelgen, og i løpet av festivalen ble det arrangert over 200 store og små arrangementer i nesten 30 kommuner rundt i landet. Klimafestivalen § 112 ønsker å skape en fest for den grønne bølgen og feire endringskulturens positive sider. 
Anders Moe er festivalsjef og har vært med fra starten. På Grønn Øy vil han fortelle historien om hvordan festivalen oppsto og har utviklet seg, og hvorfor han tror at lokalt engasjement er nøkkelen til den store omveltningen som skal skje. 

Anders_Selstrøm_Moe.jpg

EN GRØNNERE HVERDAG

LENE OTTERSEN

Lene Ottersen er utdannet naturforvalter og frivillig i Grønn Øy Festivalkomiteen. Hun er opptatt av å synliggjøre miljø- og klimavennlige grep vi kan ta i hverdagen. For å endre noe må man starte med seg selv, sine holdninger og handlinger. Handlinger betyr noe og kan være til inspirasjon for en selv og andre. Små grep kan bli til miljøbevisste vaner.Hør mer om hva du kan gjøre for å få en grønnere hverdag.

LENE.jpg

“KLIMAKAMP MED HASTVERK”

BENJAMIN MYKLEBUST RØD -

VESTFOLD KLIMA- OG ENERGIFORUM.

«Klimaendringene er akutte, og samtidig er nesten alle økosystemer under press. Frontene spisser seg til i klimakampen. Vindkraft står mot naturvern, grønt skifte mot ressursmangel og arealbruk. Når klimaendringene blir merkbare, og klimatiltakene kommer i størrelse XL vil det skape nye konfliktlinjer, som vi må løse på veldig kort tid. Klimaendringsfornekterne taper terreng, men klarer alle vi andre å bli enige om hva som skal gjøres?»

Benjamin Myklebust Rød er Daglig leder for Vestfold Klima- og Energiforum og tar her opp et veldig aktuelt tema.

benjamin biogass munkås tb.no.jpg

IMG_4772-lang.jpg

MIKROHUS

OLA FLÅTEN

Ola Flåten bestemte seg i 2013 for å bygge sitt eget mikrohus. Han tok tak i en Moelvenbrakke fra 80-tallet og har gjort absolutt alt selv i transformeringen til et smart mikrohus. Det har vært fokus på gjenbruk og kortreiste materialer og å holde kostnadene nede. Det har vært en spennende reise, men også en reise hvor en møter juridiske og lovmessige utfordringer.


2018-11-05 09.05.59-1.jpg

Solcelleanlegg

Olav Hushammer. Bluetec as

Olav Hushammer er produktansvarlig på solcelle hos Bluetec as som er et ledende firma basert i Tønsberg på solcelleanlegg og ladeteknologi. Olav vil holde et kort foredrag om solcelleanlegg generelt.

  • Type solcelle paneler

  • Invertere

  • Produksjon

  • Strømoverføring til nettselskapet

  • Kostnader/nedbetaling/besparelser.

 


Skjermbilde 2019-08-02 kl. 07.27.12.png

KuttMatsvinn 2020

Merete Fiske. Restaurantsjef Havna Hotel

«Siden 2011 har Scandic Hotels jobbet målrettet for å redusere matsvinnet, og i 2017 forpliktet kjeden seg til 20 % reduksjon de neste 3 årene gjennom initiativet KuttMatsvinn 2020.
Restaurantsjef, Merethe Fiske, fra Scandic Havna Tjøme forteller om de forskjellige tiltakene som blir gjort på hotellet.»

Janne Lepperød